PRO System (Смола + Втвърдител)

PRO System (Смола + Втвърдител)

Срок за доставка: 1-3 работни дни

Покритие и леене на смола

Дебелина на слоя: 0,1-2см

Кристално чист, UV стабилизиран, без VOC и BPA

Използване: Покритие (под, маса и др.), Изработка на бижута и декоративни предмети, запечатване на произведения на изкуството и много други

Системата епоксидна смола PRO е идеална за покриване на повърхности и изработка на бижута и малки предмети. Може да се излива до 2 см дълбочина на слой. Във всеки комплект са включени A-компонентът на смолата и B-компонентът на втвърдителя. Инструкции за употреба можете да намерите на тази продуктова страница.

55.00 лв.525.00 лв.

Система EPODEX – PRO

Системата PRO е висококачествено покритие и леене на епоксидна смола. Може да се използва за покриване на основи като подове и маси. Подходящ е и като уплътнител за произведения на изкуството, маси и плотове. Перфектно е за направата на бижута и малки декоративни предмети. Системата PRO може да се смесва с всички наши цветни пигменти.

 

Инструкции за употреба

  1. Винаги започвайте с грунд от епоксидна смола, за да избегнете големи загуби на материал и образуване на мехури (дебелина на слоя: 0,2-0,5 мм). За да направите това, използвайте част от същата бистра епоксидна смола (за грундиране на подове и други цветни основи препоръчваме да използвате нашата система за уплътняване и грундиране на водна основа SEALER & PRIMER).
  2. Смесете PRO-смолата A-компонент с PRO-втвърдител B-компонент в съотношение 2:1 (напр. 2 kg смола: 1 kg втвърдител).
  3. Разбъркайте през ръба и дъното на смесителната чашка, тъй като материалът ще се утаи там. В идеалния случай изсипете в чиста чаша за смесване и разбъркайте отново, докато сместа остане без ивици. Това гарантира, че смолата А-компонент и втвърдителят В-компонент се смесват напълно заедно.
  4. Изсипете сместа от втвърдител на смола върху повърхността, която трябва да бъде покрита, веднага след смесването, тъй като продуктът може да започне да кипи в чашата за смесване.
  5. Боядисвайте епоксидния грунд с валяк или четка върху желаната повърхност.
  6. Оставете грунда да се втвърди. Времето на втвърдяване варира в зависимост от температурата и дебелината на слоя. Моля, обърнете се към нашата информационна таблица под бутона „Научете повече“, която можете да намерите на тази продуктова страница.
  7. Продължете с основното покритие по същия начин.
  8. За да оцветите основното покритие, смесете избрания цвят със смола А-компонент или със смес от втвърдител на смола. Регулирайте интензивността на цвета индивидуално, като добавите повече или по-малко цветни пигменти.
  9. Епоксидната смола може да бъде докосната след 16-24 часа и е химически напълно втвърдена след около 7 дни.

 

 

Обеми на потреблението

Определете необходимото количество смола, почистена с помощта на нашата епоксидна смола „Епоксиден калкулатор“ на тази продуктова страница.

 

Препоръчителни дебелини при покритие на подове и други повърхности

 

  • Цялостно покритие (грунд + основно покритие): прибл. 1,65-2,20kg / кв.м за дебелина на слоя 1,5-2 мм
  • Грунд: прибл. 0,22-0,55 кг / кв.м за дебелина на слоя 0,2-0,5 мм
  • Основен слой: прибл. 1,10-1,65 кг / кв.м за дебелини на слоя от 1-1,5 мм

 

Препоръчително количество оцветител на кг смола + втвърдител:

 

  • Прахообразни пигменти (метални, неонови и светещи на тъмно): 1,5% (15g),
  • Прозрачни багрила (с изключение на бяло и сиво): 60 капки (1,8 g),
  • Прозрачни бели и сиви багрила: 20 капки багрило (0,6g),
  • Полупрозрачни багрила (с изключение на бяло): 40 капки (1,2 g) от желания цвят и 20 капки (0,6 g) бяло багрило,
  • Полупрозрачно бяло: 60 капки бяла боя (1,8 g)
  • RAL плътен цвят: 1% (10g)

 

 

Обслужване на клиенти: Ако имате допълнителни въпроси, моля, свържете се с нас по телефона или имейл.

Забележка: Моля, обърнете внимание, че поради различни условия на осветление и монитори, цветовете може да не се показват равномерно. Цялата информация е препоръки, базирани на нашия опит; без правно задължение.

 

Съставки

PRO (A-компонент) Внимание: реакционен продукт: производно на бис- [4- (2,3-епоксипропокси) фенил] пропан оксиран, моно [(С12-14-алкилокси) метил]

 

PRO (B-компонент) Опасност: Реакционен продукт: 3-аминометил-3,5,5-триметилциклохексиламин.

 

 

 

Предупреждения за опасност

A-компонент Опасност Предизвиква дразнене на кожата. Предизвиква сериозно дразнене на очите. Може да причини алергична кожна реакция. Токсичен за водните организми с дълготрайни ефекти. Избягвайте да вдишвате прах / дим / газ / мъгла / пари / спрей. Носете защитни ръкавици / защитно облекло / предпазни очила / предпазни средства за лице. Избягвайте изпускането в околната среда. АКО Е В ОЧИТЕ: Изплакнете внимателно с вода в продължение на няколко минути. Отстранете контактните лещи, ако има такива и са лесни за изпълнение. Продължете да изплаквате. Изхвърлете съдържанието и контейнера в съответствие с всички местни, регионални, национални или международни разпоредби.

 

B-компонент Опасност: Вредно при вдишване, поглъщане или контакт с кожата. Причинява тежки изгаряния на кожата и увреждане на очите. Може да причини алергични кожни реакции. Вреден / Токсичен за водните организми с дълготрайни ефекти. Избягвайте изпускането в околната среда. Не дишайте прах / дим / газ / мъгла / пари / спрей. Носете защитни ръкавици / защитно облекло / предпазни очила / предпазни средства за лице.

АКО Е НА КОЖАТА (или косата): Свалете незабавно цялото замърсено облекло. Изплакнете кожата с чиста вода. ПРИ ВДИШВАНЕ: Изведете човека на чист въздух и поддържайте удобство за дишане. АКО Е В ОЧИТЕ: Изплакнете внимателно с вода в продължение на няколко минути. Отстранете контактните лещи, ако има такива. Продължете да изплаквате. Незабавно се свържете с медицинско лице. ПРИ ПОГЛЪЩАНЕ: Незабавно се свържете с медицинско лице.

Изхвърлете съдържанието и контейнера в съответствие с всички местни, регионални, национални или международни разпоредби.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!